× Home Verwarming Sanitair Zonne-energie Warmtepompen Elektricteit Ventilatie Zwembaden en Wellness Realisaties Contact

Verwarming

Wenst u correct vakmanschap voor uw verwarmingsinstallatie en onderhoud, dan bent u bij Stefaan Prinzie BVBA aan het juiste adres.

Vloerverwarming, centrale verwarming met gas of mazout, traditionele radiatoren, … wij helpen u graag de best passende verwarming te kiezen! Met merken zoals Viessmann, Vaillant, Bulex, Buderus, Atag, … hebben wij reeds vele jaren ervaring.

Verwarmingsketels

De centrale verwarmingsketel of ook wel cv-ketel genoemd, zorgt voor het warm water waarmee de centrale verwarming opgewarmd wordt. Wij bieden zowel verwarmingsketels aan die worden opgewarmd met aardgas als met mazout.

Ook bij de verwarmingsketels die wij aanbieden letten we steeds op volgende punten:
- Laag verbruik
- Weinig kosten
- Lange levensduur

Onze professionele plaatsing maakt het verschil, want een cv-installatie blijft service-gebonden. Problemen met uw verwarmingsinstallatie? Neem contact met ons op en wij komen zo snel mogelijk langs om te depanneren.

Verwarmingsradiatoren

Nadat water via de verwarmingsketel opgewarmd wordt, gebeurt de warmteverdeling in huis via verwarmingsradiatoren en/of inbouwmogelijkheid in vloeren (vloerverwarming), wanden of kasten.

Bij de radiatoren hebt u de keuze uit de klassieke verwarmingsradiatoren of de designradiatoren. Bij de twee soorten hebt u ruim de keuze uit kleur, vorm en aansluiting. Voor de perfecte temperatuur instelling kunt u gebruik maken van de klassieke thermostaat, slimme thermostaat of de weersafhankelijke regeling passend bij het merk van de ketel. Bij de klassieke thermostaat stelt u handmatig de temperatuur in. Bij een slimme thermostaat kunt u o.a. de temperatuur via uw smartphone instellen. Zo kunt u vanop afstand de temperatuur hoger of lager zetten terwijl u niet thuis bent.

Vloerverwarming

Wenst u een subtiele, ruimtebesparende en energiezuinige manier van verwarmen? Kies dan voor vloerverwarming!

Nadat de verwarmingsketel het water opwarmt, wordt de warmte via de leidingen die onder het volledige vloeroppervlak lopen verspreid. Daardoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld doorheen de kamer.

Wist u al de verschillende voordelen van vloerverwarming?

Op esthetisch vlak. Vloerverwarming is volledig onzichtbaar! De vloerverwarming bevindt zich onder de vloer, waardoor de ruimte maximaal benut kan worden. Daardoor hangen er ook geen radiatoren aan de muur. Dit vermijdt stof en poetswerk.

Laag energieverbruik. De cv-ketel moet geen hoge temperaturen leveren, waardoor het verbruik 20% lager is dan bij klassieke radiatoren. Om hetzelfde comfort te verkrijgen als met een radiator, kunt u zelfs de thermostaat 2°C lager zetten.

Gelijkmatige warmteverdeling zorgt sneller voor een comfortgevoel. De warmte vertrekt vanaf de grond en hierdoor ontstaat er een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Loop gezellig blootsvoets in huis. Ook in de winter, is het met vloerverwarming bijzonder aangenaam om op blote voeten thuis te vertoeven.

Herstellingen en onderhoud

Eénmaal de verwarmingsinstallatie geplaatst is, kunt u genieten van het aangenaam comfort. Toch vraagt dit enig onderhoud.

Bij de klassieke verwarmingsinstallaties raden wij een jaarlijks onderhoud aan. Dit ook om de levensduur van uw installatie te optimaliseren. Nodige herstellingen kunnen vroeg of laat bij iedereen opduiken. Service vinden wij heel belangrijk en is dan ook één van onze sterkste troeven. Bij meldingen van problemen proberen wij zo vlug mogelijk te helpen. Eerst kijken we als we telefonisch raad kunnen geven en indien nodig komen wij ter plaatse.

Webdesign daviddesign.be